Uutisarkisto

Opiskelija-asunnon rahoittaminen

Opiskelija-asunnon rahoittaminen

Oletko jo haistanut ilmasta, että lempeät kesäillat ovat ilman ennakkovaroitusta ja henkilökohtaista lupaasi alkaneet hitaan varmasti pimentyä ja viilentyä? Juhannus ja Ruisrock ovat jääneet auttamattomasti taakse ja löydät itsesi ahtautuneena pieneen kuumaan tilaan ympärillä joukko kilpailuhenkisiä ihmisiä, jotka tavoittelevat samaa haluttua pääpalkintoa kuin sinä. Ei, kyseessä ei ole torstai ja pannukakkupäivä suositussa, mutta hiukan pienessä alakerran lounasravintolassa, josta istumapaikat loppuvat aina torstaisin kesken. Kyseessä on kesän vaihtuminen alkusyksyksi ja pienen vuokra-asunnon asuntonäytöstä kasvukeskuksessa.

Vuokramarkkinoilla on aina muurahaismaista vilskettä ja vipinää heinäkuun lopussa ja pitkin koko elokuuta. Tämä johtuu siitä, että liikkeellä on runsaasti niin uusia opiskelijoita, kuin myös jo muutaman haalarimerkinkin rintaansa ansainneita isänmaantoivoja. Näin ollen tähän aikaan vuodesta monelle opiskelijalle ja heidän vanhemmilleen nousee tärkeä kysymys pohdintaan: miten rahoitan järkevästi opiskelija-asunnon hankinta- ja sisustamisprosessin pienellä opiskelijabudjetilla?

Kasvukeskuksissa kilpailu vuokra-asunnoista on todella kovaa. Suositulla alueella sijaitsevassa hyväkuntoisessa yksiössä voi parhaimmillaan olla kymmenittäin toisia töniviä ihmisiä asuntonäytöllä. Tämä on johtanut siihen, että asunnosta täytyy tehdä nopeasti päätös heti asuntonäytön jälkeen. Jos jäät miettimään muutamaksi päiväksi kuinka saat kerättyä esimerkiksi takuuvuokran kokoon, on unelmiesi opiskelija-asunto luultavasti mennyt jo toiselle nopeammalle opiskelijalle. Lainaamon nopea lainatuote sopii tämänkaltaiseen tilanteeseen todella hyvin, koska saat takuuvuokraa varten lainan tilillesi jopa saman arkipäivän aikana. Mikä parasta: lainaa varten et tarvitse vakuuksia tai takaajia ja lainahakemuksen tekeminen onnistuu minuuteissa sekä saat lainapäätöksen välittömästi.

Asunnon hankkimisen jälkeen on vuorossa sisustaminen. Vaikka asunnon vuokrasta on vaikea lähteä tinkimään, voi sisustuksessa oveluudella säästää rahaa. Ensimmäiseksi voit kysellä sukulaisilta ja muilta tutuilta olisiko heillä ylimääräisiä huonekaluja tarjolla, jotka muuten menisivät kaatopaikalle. Toiseksi kannattaa panostaa laadukkaisiin keittiötavaroihin. Näin säästät kuukaudessa ruokakuluissa pitkän pennin, koska pystyt kätevästi itse kokkaamaan ruokasi. Myös kekseliäisyys on luonnollisesti aina pienen budjetin ystävä. Esimerkiksi saat ilmaiseksi vanhan, mutta puhtaan ja hyväkuntoisen sohvan. Voisiko kaupasta ostaa siistin lakanan/viltin ja peittää sohvan vanhan verhoilun sillä? Lainaamon laina sopii hyvin myös sisustamisen rahoittamiseen joustavuutensa vuoksi. Voit maksaa kuluitta kerralla pois, ottaa lyhennysvapaita tai korottaa lainaa 3 kuukauden välein – laina joustaa eikä ihminen.

Koti on ihmisen tärkein paikka. Jos kotona oleminen masentaa, se vaikuttaa varmasti ihmisen kokonaisvaltaiseen hyvinvointiin. Masennus taas tulee varmasti pitkällä aikavälillä sekä taloudellisesti että henkisesti paljon kalliimmaksi kuin pieni säästö vuokrassa tai sisustamisessa. Esimerkiksi, jos kaikki kaverisi asuvat tietyllä alueella ja ajattelet säästäväsi rahaa muuttamalla kauemmaksi halvemman vuokran perässä, voit hyvin masentua ja alkaa potea yksinäisyyttä. Lainaamon lainatuote sopii opiskelijalle erinomaisesti, jos olet osa-aikatyötä opintojen ohessa tekevä opiskelija tai työssäkäyvä opiskelijan vanhempi. Lopuksi muista, että opiskelu on aina investointi tulevaisuuteen. Vaikka taloudellinen tilanne opiskelijana on heikko, valmistumisen jälkeen saavutat todennäköisesti tulotason, jota ilman tutkintoa olisi epätodennäköistä saavuttaa. Näin voit hyvällä omatunnolla panostaa elämänlaatuun myös opiskelijana. Intoa ja aherrusta tulevaan lukuvuoteen ja oman pesän rakentamiseen!

Lainaamon uutisarkistossa pyrimme julkaisemaan tärkeimmät uutisemme. Meitä kannattaa seurata myös Facebookissa, johon laitamme tiedotteita äkillisistä uutisista ja voit myös tarkistaa sieltä aina juhlapyhien aukioloajat.