Uutisarkisto

Vinkkejä käytetyn auton ostamiseen yksityishenkilöltä

Vinkkejä käytetyn auton ostamiseen

Kaikki me sen tiedämme, jokainen autoprojekti alkaa aina unelmoinnilla. Mitä nuorempi kuski kyseessä, sitä innokkaammin kaasujalka vipattaa kuumalle moottoritielle. Kuitenkin ensimmäinen vinkki käytetyn auton ostamisessa on ottaa alkuhuuman jälkeen kaksi askelta taaksepäin ja miettiä tarkasti mihin tarkoitukseen autoa ollaan hankkimassa – kaikki eivät tarvitse luodinkestävää Lepakkoautoa. Se millaisen auton tarvitset, riippuu vahvasti käyttötarkoituksesta. Esimerkiksi maaseudulla asuva ja pitkiä matkoja ajava henkilö tarvitsee erilaisen auton verrattuna ison kaupungin keskusta asuvaan ja lyhyitä työmatkoja ajavaan henkilöön. Muista myös laskea alkuhuuman aikana autoilun kokonaiskustannukset. Pelkän ostosumman lisäksi lompakkoa tulevat tulevaisuudessa rasittamaan verot, autovakuutus, polttoaine, huoltotoimenpiteet ja muut äkilliset korjaukset.

Internet on hyvä ja aina lähellä oleva ystäväsi. Internetin levittäytyminen jokaiseen Suomen pitäjään on mahdollistanut kuluttajille hintavertailun nopeasti ja vaivattomasti. Toisin sanoen, kun olet päättänyt mihin käyttötarkoitukseen ja minkälaisen auton tarvitset, vertaa kyseisen autotyypin hintapyyntöjä erilaisilla käytettyjen autojen välityssivuilla. Voit säästää jopa satoja euroja kilpailuttamalla verkossa olevia autotarjouksia.

Hintavertailun jälkeen on aika sopia aina niin jännittävä tapaaminen kasvotusten myyjän kanssa. Ennen kuin ehdit kiintymään peruuttamattomasti uuteen autoosi, on muutaman tylsän, mutta todella välttämättömän asian tarkistaminen paikallaan. Katso aluksi, että auton valmistenumero ja rekisteritunnus ovat samat kuin rekisteröintitodistuksessa. Varmista myös, että auton ajoneuvovero on maksettu ja määräaikaiskatsastus suoritettu. Näiden tärkeiden perusasioiden jälkeen voit tutustua kokonaisvaltaisemmin autoon. Muun muassa huoltokirja tarjoaa selkeän kuvan siitä, kuinka säännöllistä ja hyvää huolta autosta on pidetty vuosien varrella. Testaa lisäksi, että kaikki auton tärkeät toiminnot toimivat moitteettomasti riittävän pitkän koeajon aikana. Renkaiden potkimisen jälkeen on syytä miettiä jännittävää kokemusta yön yli. Eli mikäli vain mahdollista, autoa ei kannata innokkaasti ostaa heti ensinäkemältä. Anna ostopäätöksen kypsyä hetki, jotta muodostat todennäköisemmin viisaan päätöksen. 

Viimeisenä vinkkinä on rahoittaa auton osto viisaasti välttäen kalliita pikavippifirmoja ja kulutusluottoja. Lainaamolta saat autolainan jopa 20 000€ asti ilman vakuuksia tai takaajia. Autolainan korko on alkaen 5%. Valitse itsellesi sopiva lainasumma ja laina-aika syöttämällä autolainalaskuriin sinulle järkevät lainaehdot. Yhteenvetona voidaan todeta, että käytetyn auton ostamisessa järjellä pitää olla vähintään yhtä vahva rooli kuin tunteella, niin osto- kuin rahoituspäätöstä tehtäessä.

Lainaamon uutisarkistossa pyrimme julkaisemaan tärkeimmät uutisemme. Meitä kannattaa seurata myös Facebookissa, johon laitamme tiedotteita äkillisistä uutisista ja voit myös tarkistaa sieltä aina juhlapyhien aukioloajat.